RAFTUL CU CARTI

VOLUME DE CARTI APARUTE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 

 
Mediation in Penal Matters in Romania. Evaluation Study and Perspectives
Medierea în domeniul penal în România. Evaluare şi perspective de dezvoltare

Publicat de: Editura C.H. Beck
Colectia:In afara colectiilor drept
Data aparitiei: Iunie 2013

Descriere.
Lucrarea Mediation in Penal Matters in Romania reprezinta primul studiu criminologic din Romania care abordeaza problematica medierii in domeniul penal, dupa intrarea in vigoare a legislatiei privind medierea.
 In prima parte, autoarele analizeaza legislatia privind medierea si directiile de dezvoltare a practicilor de mediere conturate pe baza strategiilor initiate de catre Consiliul de Mediere.
 Particularitatea acestei carti este insa data de investigatiile sociologice prezentate in partea a doua a lucrarii. Sondajele realizate la nivelul procurorilor si judecatorilor au permis identificarea opiniei si atitudinilor acestor categorii profesionale asupra posibilitatii solutionarii conflictelor prin intermediul medierii, dar si a unor factori care au determinat evolutia lenta a aplicarii medierii in domeniul penal.
 Studiul exploratoriu realizat la nivelul organizatiilor de mediere a permis evidentierea unor practici concrete si a unor dificultati intalnite pe parcursul activitatii de catre mediatori care au avut posibilitatea sa experimenteze solutionarea conflictelor penale.
 Cartea ofera informatiile necesare pentru stabilirea viitoarelor directii de interventie menite sa permita accelerarea procesului de implementare a medierii in cadrul sistemului penal.

Date tehnice
Titlu: Mediation in Penal Matters in Romania. Evaluation Study and Perspectives
Pret: 39,90 RON
ISBN: 978-606-18-0192-3
Format: A5



----------------------------------------------------------------------------------------------

Medierea conflictelor. Legislatia medierii
Autor: Constantin Coada
Publicat de: Editura Universul Juridic
Colectia:Biblioteca profesionistilor
Data aparitiei: Iunie 2013

Descriere.
Volumul Medierea conflictelor. Legislatia medierii reprezinta o analiza completa a legislatiei privind rezolvarea pe cale amiabila a conflictelor din toate domeniile vietii sociale, oferind explicatii intr-o maniera clara si coerenta privind aplicarea si interpretarea normelor care reglementeaza materia medierii.
 Analiza facuta in carte este aplicabila tuturor domeniilor particulare ale medierii, de la spetele civile la cele penale, de la cele sociale la cele culturale, deoarece, desi intre acestea exista diferente, asemanarile le depasesc.
 Subiectul si continutul practice ale lucrarii o recomanda atat mediatorilor, de formatie juridica, dar mai ales celor care nu au aceasta formatie, justitiabililor persoane fizice sau juridice care vor sa-si rezolve conflictele pe calea medierii, studentilor su profesiilor juridice – avocati, judecatori, procurori etc.
 Lucrarea Medierea conflictelor. Legislatia medierii face corelarea dispozitiilor Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator cu cele ale legislatiei civile si penale interne, dar si cu cele ale legislatiei europene in domeniul medierii.

 Date tehnice
Titlu: Medierea conflictelor. Legislatia medierii
Pret: 30,00 RON
ISBN: 978-606-673-127-0
Format: Academic
Pagini: 216

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Co-medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale în solutionarea conflictelor”
Editor UK Monica Hanaway

Aceasta carte este intemeiata pe experienta mai multor mediatori britanici experimentati, care aleg sa co-medieze în majoritatea, daca nu cumva in toate, cazurile de mediere. Pentru incepatorii in domeniul medierii, cartea descrie procesul medierii, apoi se concentreaza pe avantajele si dezavantajele modelului co-medierii.
Evenimentul este precedat de desfasurarea unui curs avansat in cadrul caruia 12 mediatori romani din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania se vor califica si vor primi certificarea internationala a pregatirii in co-mediere de la mediatorii britanici.
„Unii mediatorii nu iau in considerare functiile psihologice atunci cand mediaza o disputa. Scopul acestora este să rezolve problema si sa gaseasca o solutie. Pentru mediatorii care adopta o abordare
transformativa, aceasta intelegere psihologica se afla in centrul activitatii lor si le guverneaza abordarea. Mediatorii care au cunostinte psihologice pleaca de la convingerea ca fiecare inpid este unic, iar comunicarea intre indivizi este din nastere complexa, multi-dimensionala si imprevizibila.”
„Intr-o perioada de schimbari drastice, cei care se dezvata sunt cei care vor mosteni viitorul. Cei invatati descopera ca sunt echipati pentru a trai intr-o lume care nu mai exista” - Eric Hoffer
„Rezultatul acestor adaptari de sens si comportament discutate mai sus poate atenua tensiunea conflictului. În schimb, acelasi spatiu care a fost co-creat de mediatori la un nivel intrapsihic al partilor poate exista acum in relatia dintre parti. Acesta este un spatiu deschis, colaborativ si in care nu se emit judecati.”
Monica Hanaway, editoarea britanica, este o experimentata mediatoare si lector în metode alternative de solutionare a disputelor, fiind, alaturi de Jamie Reed, co-director al The CH Group (care include Community Harmony si Corporate Harmony).

Editura: FMMM.RO ( 2013 )
ISBN: 973-0-14992-0
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Traducător: Elena Necula
Încadrare: Media si comunicare
Număr de pagini: 180
Preţ: 50 Lei ( 11.64 EUR, 15.4 USD )

------------------------------------------------------------------------------

Ghidul mediatorului profesionist; Mediere si conflict (editie revizuita si adaugita)
Mugur Bogdan Mitroi
Editura: FMMM.RO (2013)
ISBN: 978-973-0-14306-5
Limba: Romana
Număr de pagini: 133
Preţ: 50 Lei

Mediatorul este mediator doar daca isi pastreaza rolul pentru care a fost creat: managementul conflictului. Mediatorul este cel care controleaza procedura medierii, partile fiind cele care trebuie sa gestioneze obiectul conflictului. Astfel, mediatorul profesionist in adevaratul sens al cuvantului va aborda procedura prin prisma unei strategii care analizeaza dinamica conflictului, dar si dinamica sociala a grupului
Cartea, parte a Colectiei editate de Şcoala de Formare în Mediere F.M.M.M. Romania, ofera raspuns unei probleme curente a societatii: severa lipsa de comunicare, provocata in primul rand de abundenta de informatii care ne bombardeaza; daca nu suntem capabili sa identificam codul de decriptare si valoarea adaugata reala a unei informatii, factorul liber-arbitru, insarcinat cu procesul de selectie, va face aceasta selectie intr-un mod deficitar. Stabilind procedura medierii ca limbaj comun in solutionarea conflictelor, incercam in realitate sa identificam un cod de decriptare universal care nu mai ridica problema compatibilizarii.
Medierea este un nou orizont de “intersectie” pe care lumea incepe sa il descopere, iar cartea ne ajuta sa devenim experti in selectarea informatiilor utile.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Manuela Sirbu , Alina Gorghiu , Diana Monica Croitoru-Anghel  :  Medierea conflictelor

 Editura: UNIVERSUL JURIDIC ( 2013 )
ISBN: 606-673-056-3
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Încadrare: Drept si legislatie
Număr de pagini: 179
Preţ: 25 Lei ( 5.82 EUR, 7.7 USD )


--------------------------------------------------------------------------------------


Autor colectiv  :  Profesia de mediator

 Editura: MOROSAN ( 2012 )
ISBN: 606-8033-88-4
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Încadrare: Drept si legislatie
Număr de pagini: 135
Preţ: 10 Lei ( 2.33 EUR, 3.08 USD )




------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dragos Marian Radulescu  :  Legislatia profesiei de mediator

Editura: NOMINA LEX ( 2012 )
Colecţie: Legislatie
ISBN: 606-8153-41-4
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Încadrare: Drept si legislatie
Număr de pagini: 96
Preţ: 15 Lei ( 3.49 EUR, 4.62 USD )

 
------------------------------------------------------------------------------------



Mariana Mion Pop  :  Cum alegem mediatorul?

 Editura: PRO UNIVERSITARIA ( 2012 )
ISBN: 606-647-452-8
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Încadrare: Pedagogie
Număr de pagini: 104
Preţ: 14 Lei ( 3.26 EUR, 4.31 USD )

----------------------------------------------------------------------------------------------

 
Dumitru Virgil Diaconu  :  Medierea in cauzele penale

 Editura: C.H. BECK ( 2012 )
Colecţie: Praxis
ISBN: 606-18-0009-4
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Încadrare: Drept si legislatie
Număr de pagini: 122
Preţ: 19.89 Lei ( 4.63 EUR, 6.13 USD )

Autorul ca magistrat, care interpretează şi aplică legea, face observaţii pertinente şi nuanţate asupra acesteia, surprinzând necorelaţii, inadvertenţe, atât cu privire la medierea pe latură penală, cât şi pe latura civilă a cauzei. Mai mult, autorul nu se rezumă numai la această privire critică, ci face şi propuneri cu referire la modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, propuneri analizate şi din perspectiva Noului Cod de procedură penală şi a proiectului de lege de punere în aplicare a acestuia şi de modificare şi completare a unor acte normative care cuprind dispoziţii procesuale penale. Analizând medierea nu numai în planul dreptului intern, dar şi în raport şi de reglementările europene în materie, lucrarea se constituie şi ca un îndemn adresat organelor judiciare în vederea punerii în aplicare a instituţiei medierii.


-------------------------------------------------------------
 
 
 
Daniel Mihail Sandru , Dragos Radulescu , Dragos Calin  :  Medierea in Romania. Legislatie si jurisprudenta
 Editura: UNIVERSITARA ( 2012 )
ISBN: 606-591-373-8
Oraş: Bucuresti
Limba: Romana
Încadrare: Drept si legislatie
Număr de pagini: 208
Preţ: 30 Lei ( 6.99 EUR, 9.24 USD )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
          
„Medierea - o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor

„Cartea este ceea ce am numi un „thriller” în beletristică. (...) Autorii ne poartă cu sufletul la gură prin labirintul filozofiei, psihologiei, sociologiei conflictului, pentru ca, în final, să ne dezvăluie câteva adevăruri simple, dar fundamentale. Şi anume, conflictul este o stare naturală a omului în trecerea sa prin lume (...)”. Anamaria Lucia Zaharia, judecător, GEMME Secţiunea Română.
Modelul „psihoterapeutic” unic de mediere predat la cursul creat de autori a câştigat o adevãratã recunoaştere şi le-a oferit o perspectivã suplimentarã asupra psihologiei conflictului, permiţându-le sã fie eficienţi în toate cazurile de soluţionare a conflictului.
Cartea, traducere editată de Şcoala de Formare în Mediere FMMM.RO, este destinată profesioniştilor şi neprofesioniştilor, oamenilor de afaceri, psihoterapeuţilor, studenţilor, dar şi persoanelor „casnice” în aceeaşi măsură – de fapt tuturor acelora care sunt implicaţi sau preocupaţi în mod obişnuit de conflict şi rezolvarea lui. Editura: FMMM.RO (2012)

ISBN: 973-0-12892-5
Limba: Romana
Traducător: Elena Necula
Număr de pagini: 176
Preţ: 35 Lei


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Psihologia mediatorului





Psihologia mediatorului

Autor: Bowling, Daniel
Editura: TREI
Categoria: Stiinte umaniste
Status: Disponibil (in limita stocului)
Pret: 49,00 RON


                  



Descriere - Psihologia mediatorului
Ce inseamna sa devii mediator? De ce unii mediatori sunt eficienti, si altii ineficienti? Ce calitati te ajuta in rezolvarea disputelor? Este un talent innascut sau sunt calitati ale caror dimensiuni pot fi dezvoltate? Cursurile de specialitate in domeniu s-au axat in primul rand pe imbunatatirea tehnicilor mediatorilor si pe sporirea intelegerii teoriei din spatele practicii. In volumul de fata autorii se concentreaza asupra unui al treilea aspect al evolutiei unui mediator si anume asupra dezvoltarii personale a acestuia, sustinand ca �prezenta� mediatorului, aspect care are un impact profund asupra procesului de mediere, este mai degraba dictata de cine este acel mediator decat de ce este el sau ce face el.
Cartea se adreseaza atat mediatorilor care doresc sa isi sporeasca abilitatile de a rezolva conflicte si sa isi depaseasca limitele de cunoastere si indemanare din acest domeniu, oferind cititorului un sprijin in descoperirea propriului drum catre un stil propriu, cat si psihologilor, psihoterapeutilor, specialistilor din domeniul asistentei sociale si tuturor celor care, in practica lor, se confrunta cu delicata problema a facilitarii solutionarii disputelor si conflictelor.


----------------------------------------------------------------------------------------




MEDIEREA
Editura: C. H. Beck
Din raftul: Alte domenii juridice » Medierea
Autor (i): Jaques Salzer, Aurelien Colson, Alain Lempereur ,
Data aparitiei: Decembrie 2011
ISBN: 978-973-115-958-4
In curs de aparitie!
 
  Pret estimativ:
 44.9 lei




Daca doriti sa fiti utili unor parti care se afla in conflict sau daca sunteti parte intr-un conflict  (cu familia, vecinii sau colegii din cadrul firmei dvs. sau intr-unul care implica doua organizatii sau chiar doua tari), aceasta carte este pentru dvs.

Dar nu ne nastem mediatori sau conciliatori, ci trebuie sa devenim. Experienta nu este suficienta.


Daca sunteti in cautarea unei metode bazate pe principii dovedite, tehnici concrete si practici nuantata, aceasta carte este pentru dvs. Veti gasi multe exemple de mediere in toata diversitatea subiectului - familiala, penala, sociala, politica, diplomatica etc. Bazata pe consideratii teoretice si pe experienta acumulata de cei trei autori, avand profiluri complementare, acest ghid va va ajuta sa gasiti cai, spre relatii pasnice, care sa va faca acceptat de interlocutor. Aceasta carte de referinta se adreseaza tuturor, pentru ca medierea priveste pe fiecare: mediere sau conciliere, ocazionala sau profesionala, in calitate de avocati sau consilieri, sau in calitate de parti.

---------------------------------------------------------------


Prima culegere de spete comentate in detaliu cu o viziune noua asupra elementelor care fac parte din procedura normala a medierii completate fiind cu precizari raportate la conflict, comunicare, identificare nevoi si studiu comparativ pentru fiecare caz in parte intre solutia partilor si hotararea potentiala a unei instante de judecata.
Carte de referinta in practica medierii,  reprezinta un veritabil cap de pod intre teorie si practica efectiva. Beneficiati cu incredere de acest amplu material de spete comentate, atat de necesar mediatorilor profesionisti.
Puteti intra in posesia cartii “Analiza Medierii – culegere de spete comentate”- Avocat, Mediator Dorin Badulescu efectuand o comanda online AICI. Pret – 40 lei + taxele postale/de curierat

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dragos CALIN (judecator, Curtea de Apel Bucuresti, Vicepresedinte al GEMME Europa) despre Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii (autori: GEMME, FJR): “Potrivit Raportului privind starea justitiei, dat publicitatii de Consiliul Superior al Magistraturii , datele statistice din ultimii 5 ani releva o tendinta de crestere a numarului de cauze pe rolul instantelor judecatoresti, pe aproape toate palierele, numai Inalta Curte de Casatie si Justitie mentinand relativ constant numarul cauzelor de solutionat.
 Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii. Editia I
 Cod: 5112
Colectia: Drept
Data aparitiei: Octombrie 2011
55,00 lei (cu TVA)

--------------------------------------------------------------------------------------




Medierea. Oxigen pentru afaceri
Cod: 4833
978-973-127-552-9
Autor: Alina Gorghiu,Nicolae Bogdan Codrut Stanescu,Manuela Sirbu,Mihai Munteanu,Ion Dedu
Data aparitiei: Iunie 2011
Numar de pagini: 244
Format: A5 14,5 x 20 mm, cartonat, semn de carte
Pret: 34,00 RON
Vizualizeaza cuprinsul
Descriere: Am observat cu toţii că viteza de comunicare cauzează adesea o deteriorare a calităţii comunicaţiilor. Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată cu situaţia în care email-ul pe care l-a trimis să fie interpretat greşit deoarece a fost scris prea în grabă şi fiind vorba de un răspuns imediat nu s-a acordat o foarte mare atenţie felului în care va fi receptat. Ulterior, regretăm modul în care am procedat şi ne promitem să nu mai repetăm aceeaşi greşeală, dar presiunea acestui mijloc de comunicare ce ne cere o reacţie imediată ne determină să comitem din nou astfel de greşeli. Provocarea pe care o avem în faţă este acum calitatea comunicării. Este important să învăţăm să comunicăm nu doar mai rapid, ci şi mai bine.

-------------------------------------



“Medierea in procesul civil”
 Autor: Fanuta Lisman

       Editura: Editura Universitara
      Anul publicării: 2011
      Ediţia: I
      Pagini: 257
      Format: A5
      Categoria: Drept
Lucrarea “Medierea in procesul civil” abordeaza institutia medierii din perspectiva strict juridica evidentiind pe de o parte, momenle in care poate avea loc medierea prin raportare la procesul civil  iar pe de alta parte, efectele juridice ale medierii, distinct, in relatie cu aceleasi doua momente privitoare la existenta procesului civil.
De asemenea, este analizata procedura medierii – ambele etape – contractul si acordul de mediere, precum si procesele-verbale.
Ca atare, in cuprinsul lucrarii, veti regasi:
- Medierea inainte de declansarea procesului civil;
- Medierea in timpul derularii unui proces aflat pe rolul instantelor de judecata;
- Procedura medierii (etapa prealabila si etapa propriu-zisa).
- Contractul de mediere si de pregatire a medierii (caractere juridice, efecte).
- Invitatia la mediere.
- Procesul-verbal de informare si procesul-verbal de inchidere a medierii (efecte).
- Acordul de mediere (notiune, caractere juridice, efecte).
Pe parcursul lucrarii veti regasi si cateva consideratii privind restituirea taxei de timbru, cu privire la efectele si avantajele medierii.
De asemenea, pot fi regasite si cateva modele de formulare ce pot fi eliberate de catre un  mediator.
Cuprinsul il puteti regasi mai detaliat intr-o prezentare PPT, aici: Medierea în procesul civil, prezentare mai 2011

------------------------------------------------------------------------------------------




"Manualul mediatorului de succes" se adreseaza tuturor mediatorilor autorizati, celor care doresc sa-l citeasca si sa aplice ceea ce am scris in el. Acelora care doresc sa faca mediere si celor care doresc sa traiasca din mediere.
Acest Manual, asa cum, spuneam il voi distribui acelora care sunt hotarati sa devina mediatori cu norma intreaga. Nu este un manual stufos, are doar 60 de pagini in format A3, dar continutul lui este exact ceea ce trebuie sa stie si sa faca un mediator ca sa aiba succes si sa poata trai din mediere. Manualul contine toti pasii procesului de mediere, fiindca este un intreg proces , cat si elementele esentiale despre comunicare, elemente pe care trebuie sa le stapaneasca orice mediator, precum si tehnici de rezolvare a obiectiilor si de depasire a blocajelor. Dar ce este mai important sunt modalitatile prin care mediatorul sa se faca cunoscut si sa aduca partile in mediere. 
Viorel Danciu - mediator


  
--------------------------------------------------------------------

Impacarea prin mediere



La inceputul lunii august 2011, Editura Universitas XXI a publicat cartea "IMPACAREA PRIN MEDIERE" - indreptar pe intelesul tuturor, autori: MIHAIU SANTA, mediator autorizat - avocat si FLORIN SANTA, evaluator autorizat - inginer.

Cartea este rodul unei documentari ample in domeniile din care medierea isi trage seva, la redactarea careia autorii au folosit un stil propriu de exprimare, simplu si pe intelesul tuturor partilor implicate in orice tip de conflict. Lucrarea se adreseaza atat partilor implicate in dispute, cat si mediatorilor autorizati, carora, pentru itregirea cunostiintelor de specialitate, nu trebuie sa le lipseasca din biblioteca.

Persoanele interesate pot gasi tot ce doresc sa stie despre mediere, incepand cu avantajele de care pot
beneficia partile care au ales aceasta cale de solutionare a conflictului; rolul si drepturile acestora legate de procedura medierii, cat si ale mediatorilor, activitatile preliminarii sesiunii de mediere, pana la procedura propriu-zisa, prin care se poate solutiona diferendul dintre partile implicate.

Pretul cartii este de 30,00 lei.

In cazul in care aceasta carte va starneste interesul, o puteti comanda raspunzand acestui e-mail, sau la numerele de telefoane:

0745-063.755;  0742-273.712;  0756-940.280;  021-222.10.93

Fax: 021-222.97.15

Mentionand adresa la care dorit sa fie expedata prin curier, urmand ca pretul sa fie achitat pe loc, la primirea cartii, impreuna cu taxa de curierat.



------------------------------------------------------------------



Data aparitiei: Iunie 2011
ISBN: 978-973-129-877-1
"Medierea in materie penala" reprezinta un domeniu relativ nou in sistemul de drept romanesc, aceasta suscitand un oarecare interes mult mai tarziu decat in alte state europene.

Nu acelasi lucru se poate afirma despre aceasta modalitate alternativa de solutionare a litigiilor in Statele Unite ale Americii, unde medierea si-a dovedit eficienta si, alaturi de alte metode de solutionare alternativa a conflictelor (arbitraj, conciliere, negociere), beneficiaza de o ampla promovare mediatica si sustinere din partea organelor judiciare, dar si din partea institutiilor administrative.

intr-un sens larg, medierea este un mijloc alternativ de solutionare a conflictelor, institutia fiind conceputa ca o procedura flexibila, accesibila si din punct de vedere pecuniar, apta sa ofere partilor posibilitatea de a-si solutiona conflictele fara a apela la organele judiciare, evitand neajunsurile de ordin probatoriu, formalismul si consumul psihic si de timp specifice procedurii judiciare.

Prezenta carte, printre primele in domeniu aparute in Romania, prezinta un scurt istoric al medierii penale ca mijloc alternativ de solutionare a conflictelor, principiile justitiei restaurative, caracteristicile, utilitatea si avantajele medierii, categoriile de infractiuni la care se pot aplica dispozitiile privind medierea, procedura medierii penale inainte si dupa inceperea procesului penal si modalitatile de finalizare a acestei proceduri.

Lucrarea "Medierea in materie penala" se adreseaza, in egala masura, specialistilor in domeniu, teoreticienilor si practicienilor, studentilor-masteranzi, precum si altor categorii de persoane care doresc sa cunoasca aceasta forma de mediere.

---------------------------------------------------------------------

Autor: Ancheş Diana-Ionela
ISBN: 978-606-591-083-6
Editura: Editura Universitara
Anul publicarii: 2011
Editia: I
Pagini: 386
PRET:50.00RON
Lucrarea  „Medierea în viaţa social-politică” este consacrată unei teme cu bogate ramificaţii în disciplinele socio-umane, dar şi cu un loc din ce în ce mai semnificativ în structurarea relaţiilor dintre oameni şi dintre comunităţile umane. Este evident pentru cel ce parcurge lucrarea faptul că medierea, ca un tip distinct de relaţie umană, face obiectul unei abordări pluridisciplinare, reţinând atenţia filosofiei, sociologiei, pedagogiei, dreptului şi ştiinţelor politice încât a trebuit să opereze atât pe un plan analitic, desluşind mecanismele medierii în diverse domenii ale vieţii oamenilor cât şi pe un plan sintetic, subsumând varietatea situaţiilor în care intervine medierea unui model teoretic, unei viziuni de natură cuprinzătoare.  


Lucrarea procedează la o tipologizare a conflictelor pentru a degaja ceea ce am numit o morfologie a conflictului sau, în terminologia autoarei, harta lui pe baza căreia să urmărească prevenirea şi soluţionarea lui. Rezolvarea conflictelor constituie în zilele noastre un subiect fierbinte pentru manageri, pentru educatori, pentru diplomaţi, pentru strategii politico-militari, cu toţii fiind convinşi că alternativele paşnice pe care le oferă negocierea şi medierea la conflict aduc economii însemnate de energie, de costuri, de inteligenţă şi resurse materiale, aduc o valoare adăugată relaţiilor sociale dintr-o comunitate şi îi asigură funcţionalitatea în opoziţie cu conflictul deschis, cu războiul care risipesc bunurile unei comunităţi.

ADR (Alternative Dispute Resolution) se impune în lumea contemporană ca o expresie a capacităţii acesteia de a-şi înţelege mai bine problemele, de a-şi raţionaliza conduitele, de a căuta să exploateze mai bine resursele materiale şi umane. Umbra viitorului, ca exprimare plastică a cerinţei de a ne construi prezentul în raport de consecinţele pe care el le are pentru ziua de mâine, impune o raţionalizare a conduitelor chiar dacă nu ajungem la a susţine o viziune tehnocratică. Discuţiile din filosofia politică de astăzi insistă tocmai asupra acestui aspect al intervenţiei tot mai ample a raţiunii în organizarea şi conducerea socială, a comunicării (cum este cazul lui Habermas), a dialogului şi negocierii (Chr. Dupont), pe baza unor reguli acceptate de către actori (morale, juridice, politice).
 Am apreciat, în acest context, recursul la discuţia filosofică asupra medierii pentru că a pus în relief o serie de poziţii puţin cunoscute la noi, cum este cea a lui G. Calogero, sau deja vehiculate din alte perspective cum sunt cele ale lui M. Buber şi A. Levinas, conturând un univers spiritual în care relaţia paşnică, echilibrată dintre oameni, structurează un umanism cotidian.
 Cea mai însemnată parte a lucrării este alocată - cum este firesc - cercetării medierii în diverse sisteme de viaţă socială şi în diverse ţări care au acumulat o experienţă pozitivă în promovarea medierii. Sunt pagini pline de interes asupra medierii în familie, în şcoală, în viaţa diferitelor grupuri din societate, în raporturile de muncă şi desigur în viaţa politică. Nu peste tot medierea are o greutate socială pe care ar merita-o şi nu în toate societăţile ea se bucură de aceeaşi atenţie. Relevarea diversităţii situaţiilor în care este prezentă medierea permite autoarei să degaje o schemă generală a acesteia pentru a-i reliefa semnificaţia socială pozitivă şi pentru a pleda în favoarea extinderii ei ca un mijloc alternativ de soluţionare a conflictelor.

-------------------------------------------------------
Autor: GEMME (Grupul European al Magistratilor care sustin Medierea)
ISBN: 978-606-591-032-4
Editura: Editura Universitara
Anul publicarii: 2011
Editia: I
Pagini: 522
PRET:40.00 RON


Rezolvarea conflictelor, altfel decat prin justitia traditionala, a devenit o necesitate intr‑o societate slabita prin caracterul complex al normelor sale de functionare si prin individualismul membrilor sai.  
 GEMME (Grupul European al Magistratilor care sustin Medierea) este o asociatie europeana, nascuta dintr‑o initiativa franceza, care isi propune sa reuneasca magistrati din diferite state ale Uniunii Europene plus Elvetia, Liechtenstein, Norvegia si Islanda, magistrati ce considera ca o justitie eficienta si pacificatoare impune inclusiv promovarea si dezvoltarea de modalitati alternative de solutionare a conflictelor, in special medierea.  
Sectiunea romana a GEMME, cea mai tanara echipa nationala a GEMME Europa, s‑a implicat recent in proiectele asociatiei europene si este alcatuita din 24 judecatori si procurori romani. Membru asociat al GEMME este Asociatia Centrul de Mediere Craiova
Pornind de la rapoartele privitoare la volumul imens de cauze aflate pe rolul instantelor din Romania (practic orice fel de litigiu ajunge in instanta de judecata) si a duratei, de destule ori nerezonabile, de solutionare a acestora, Conferinta interna­tionala „Medierea in Uniunea Europeana. Stadiu si perspec­tive“, desfasurata la 29 octombrie 2010 la Bucuresti, sub organizarea GEMME – Sectiunea Romana, Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justitiei, Institutului National al Magistraturii, Consiliului de Mediere, Academiei Romane, Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir Bucuresti si Editurii Universitare, sustinute de partenerii media Adevarul Holding, Avocatnet.ro, Centrul de Studii de Drept European, Revista Forumul Judecatorilor, Agerpress si Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, si‑a propus sa faca o prezentare a modului in care medierea functioneaza cu adevarat in statele membre ale Uniunii Europene, precum si o prezentare a perspectivelor, in vederea promovarii si aplicarii sale pe scara larga. 
Drept concluzie a conferintei, s‑a aratat ca promovarea intelegerii reciproce intre parti este de natura a armoniza relatia cetateanului cu societatea in care traieste, iar modalitatile alternative de solutionare a litigiilor trebuie sa patrunda eficient in sistemul judiciar si in modul de gandire al participantilor la acest sistem, din orice pozitie s‑ar situa acestia, fie ca sunt justitiabili, avocati ori magistrati. 
Acest volum reuneste toate materialele conferintei, precum si alte studii, redactate de membrii GEMME – Sectiunea romana sau prezentate in cadrul Primei Conferinte Internationale pentru Mediere Judiciara, desfasurata la Paris, in perioada 16‑17 octombrie 2009, sub egida GEMME.

-------------------------------------------------------------------


GHIDUL MEDIATORULUI PROFESIONIST

EXPERIENTIA DOCET
"Dorinte si nevoi, intotdeauna ierarhizate, in functie de interesul nostru social, si anume de dorinta sau nevoia de a comunica.
Mediatorul, interactionand, genereaza si gestioneaza necesitatea identificarii nevoilor la actorii disputelor umane.
Ascultam ca sa invatam pe altii sa asculte si vorbim ca sa invatam pe altii sa vorbeasca. Comunicam in tot."




-----------------------------------------------------------------

MEDIERE SI CONFLICT

Analiza Conflictului - Sume de Dispute
Aparitie editoriala - conflictul, analiza si dinamica in mediere.
"Mediere si conflict" - analiza a conflictului, gestionarea acestuia, in noua aparitie editoriala
Campania de promovare a medierii continua, asociatiile profesionale care doresc sa intre in posesia cartii sunt rugate sa o solicite la adresa de e-mail: mugurmi@yahoo.com. Campania se desfasoara pe o durata de 60 zile si asociatiile beneficiaza de 20 exemplare in mod gratuit. Pentru cei care nu au intrat in posesia cartii Proiectul"Ghidul mediatorului profesionist" pot sa revina cu solicitarea.


-----------------------------------------------------

-

Editura:Universitara
An aparitie:2011
ISBN:978-973-749-995-0

Cuprins
45,00 LEI

                                                                              
1.   Scurtă introducere / 7
2.   Procesul de Negociere / 16
3.   Tipuri de procese de negociere / 44
4.   Fazele negocierii / 52
5.   Factori de influenţare în negociere / 63
6.   Stiluri de negociere / 73

7.   Analiza tranzacţională în negociere / 83
8.   Tehnici de negociere / 89
9.   Tactici în negociere / 101
10. Proxemica sau percepţia şi utilizarea spaţiului / 108
11. Stiluri de răspuns la conflict / 114
12. Scara conflictului – Sig Scale / 123
13. Comunicarea în negociere / 135
14. Bariere în comunicare / 148
15. Medierea. Negocierea asistată / 152
16. Tehnici de mediere, aplicabile în negociere / 171
17. Manipulare şi persuasiune în negociere / 186
18. Sfaturi practice în negociere / 192
19. Citate despre negociere / 212
----------------------------------------------------------


Pret:29,50 LEI
Editura:Universitara
An aparitie:2009
Nr. pagini:120 pagini
ISBN:9789737495846
 MEDIEREA-STANDARDE SI PROCEDURI

--------------------------------------------------------------------
 



Autor: Zeno Şuştac, Claudiu Ignat
ISBN: 973-749-785-7
Anul publicării: 2010
----------------------------------------------------------------------------------------------

Autor (i): Dumitru A. P. Florescu, Bordea Adrian,
Data aparitiei: Decembrie 2010
ISBN: 978-973-127-422-5
 Pret:  18 lei



Prezenta lucrare constituie un prim pas important in abordarea aspectelor teoretice legate de institutia medierii in Romania. Lucrarea Medierea, aparuta in Editura „Universul Juridic”, a fost realizata de un colectiv aflat sub coordonarea prof. dr. Dumitru Andreiu Petre Florescu. 

Autorii considera medierea ca fiind o eficienta alternativa pentru solutionarea conflictelor si care antameaza aspecte de principii teoretice si practice in actuala legislatie.

Mai mult ca oricand, medierea este un fenomen din ce in ce mai raspandit si este folosita cu un real succes fiind vorba despre mediere facultativa in care partile considera ca este mai avantajos sa apeleze la aceasta forma de detensionare a unor raporturi sociale.
in lucrarea pe care o supunem atentiei dumneavoastra, colectivul de autori incearca sa raspunda la intrebarea: „Este medierea o alternativa mai facila de solutionare a conflictelor?” Rezultatele studiului prezentat ma indreptatesc sa raspund afirmativ si sa va supun atentiei metoda propusa de cunoastere a tuturor factorilor interesati in aplicarea unei astfel de proceduri.

Prezenta lucrare acopera un gol existent in peisajul juridic romanesc, constituind un instrument util atat pentru profesionistii dreptului, cat si pentru persoanele care doresc o alternativa viabila la calea judiciara de rezolvare a conflictelor. De asemenea, lucrarea va constitui un instrument de lucru necesar si eficient si pentru studentii facultatilor de drept.

Dr. Gavril Iosif Chiuzbaian
Presedintele Uniunii Juristilor din Romania

 ---------------------------------------------------------------------------------







ISBN: 973-749-785-7
Anul publicării: 2010




GHID DE MEDIERE


Pret:
30,00 LEI
Editura:Universitara
An aparitie:2010
Nr. pagini:344 pagini
Colectia:Drept
ISBN:9789737497857
începând din 2006 se discută din ce în ce mai mult în societatea românească despre mediere. Poate nu suficient de mult pentru a contribui la o utilizare rapidă şi pe scară largă a medierii ca alternativă de soluţionare pe cale amiabilă a disputelor, dar îndeajuns pentru a constata cât de puţină literatură de specialitate în domeniul medierii există până în acest moment pe piaţa românească. Ce este medierea şi ce ne poate oferi, într-o societate modernă, dinamică şi orientată spre eficienţă? Autorii şi-au propus şi au reuşit să vină în întâmpinarea publicului larg cu câteva definiţii, aprecieri, precizări şi clarificări, grupate într-o formă accesibilă, cu o informaţie elegant organizată, astfel încât parcurgerea acestei cărţi să ofere răspunsuri la cele mai multe dintre întrebările formulate de potenţialii beneficiari ai serviciului de mediere. Pe de altă parte, medierea este o profesie nouă, aflată la început de drum, când orice contribuţie care conduce la clarificarea unor aspecte de ordin practic pentru mediatori este bine venită. Deşi legea cadru de organizare a profesiei acceptă existenţa unor stiluri diferite, iar practica internaţională a înregistrat deja multiple utilizări ale medierii ca proces structurat, este totuşi nevoie de o unitate de abordare din punct de vedere al documentelor pe care mediatorul le întocmeşte. Cartea de faţă oferă pentru mediatori un model de organizare a acestor documente, în corelare directă atât cu obligaţiile mediatorului, cât şi cu aşteptările beneficiarilor procedurii de mediere. Nu în ultimul rând, autorii încearcă să ofere răspuns la cele mai frecvente întrebări venite din partea magistraţilor, cu intenţia de contribui la creşterea gradului de utilizare a serviciilor de mediere în relaţie cu activitatea organelor judiciare. în concluzie, lucrarea de faţă este o lectură utilă ca informaţie atât pentru mediatori, cât şi pentru beneficiarii serviciilor de mediere. Ea aduce elemente de teorie strict necesare pentru înţelegerea conceptului, alături de elemente de ordin practic, de organizare a profesiei. Autorii au reuşit să ofere cititorului un Ghid practic cu adevărat util, cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, dar şi cu modele de organizare a activităţii ca mediator. Anca Elisabeta Ciucă Preşedinte al Consiliului de mediere



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pret:39,50 LEI
Editura:Universitara
An aparitie:2008
Nr. pagini:242 pagini
Colectia:Drept
ISBN:9789737494467


Modalitati alternative de solutionare a conflictelor (ADR)
Introducerea medierii şi a soluţionării alternative a conflictelor (ADR) în viaţa de zi cu zi a lumii occidentale nu este doar o modificare de procedură, ci reprezintă o schimbare la nivel de cultură şi de mentalitate. Medierea reprezintă o schimbare fundamentală la nivel de mentalitate şi un progres major al civilizaţiei, prin faptul că permite părţilor să pună din nou stăpânire pe propriul destin, atunci când au eşuat în încercarea de a găsi ele însele o soluţie.


----------------------------------------------------------------------

Medierea - mijloc alternativ de solutionare a litigiilor comerciale internationale.Medierea in Romania
  
Cod: 3169
Autor: Angelica Rosu
Colectia: Monografii
Data aparitiei: Februarie 2010
39,00 lei (cu TVA)
  
Lucrarea "Medierea "se impune prin originalitate, dar şi prin rigurozitate, fiind rodul unei cercetări atente a unui valoros şi impresionant material doctrinar şi a reglementărilor naţionale şi internaţionale.

Sunt cuprinse opinii ale autoarei cu privire la natura juridică a medierii, în efortul de a delimita această instituţie de alte mijloace alternative de soluţionare a litigiilor. În acelaşi timp, lucrarea surprinde mecanismul de funcţionare a medierii în litigiile comerciale.

Nu lipsesc din paginile lucrării analize cu privire la tipurile de mediere, principiile medierii, procedura acesteia, efectele medierii şi, în special, la forţa juridică a acordului rezultat în urma medierii.

Cartea "Medierea" se adresează deopotrivă doctrinarilor şi practicienilor şi, cu prioritate, mediatorilor, şi se impune nu numai prin rigurozitatea investigaţiei ştiinţifice, prin proiecţiile utile de drept comparat, prin investigarea instrumentelor internaţionale pertinente, ci şi prin concluziile interesante, incitante şi care invită la reflecţie, cu atât mai mult cu cât autoarea are şi calitatea de mediator.

--------------------------------------------------------------------

 

Negocierea si medierea - perspective psihologice


Preţ de listă:35,00 LEI
Autor(i):Stefan Boncu
An aparitie:2006
Nr. pagini:252 pagini
Colectia:Universitaria
ISBN:9736113965
Negocierea si medierea - perspective psihologice

Volumul de fata are la baza cercetari psihologice empirice si nu isi propune sa ofere sfaturi, ci numai sa descrie cu minutiozitate, intr-o maniera accesibila, situatiile de negociere si mediere, lasindu-l pe cititor sa traga concluzii utile pentru interactiunile cotidiene. Intentia autorului a fost de a contribui, dupa puteri, la dezvoltarea cercetarii românesti originale in domeniu. De aceea lucrarea expune demersuri experimentale, uneori raportindu-ne critic la ele si sugereaaza ipoteze si posibilitati de continuare a studiilor.
"Parcurgerea cartii ii va ingadui cititorului sa patrunda situatiile de negociere, sa inteleaga ce se intimpla in interiorul lor. Nadajduim ca daca el va asimila explicatiile si conceptele expuse, va putea descifra resorturile conduitelor partenerilor lui de negociere, va putea prezice felul in care ei se vor comporta si va putea alege strategii adecvate, care sa-i asigure un rezultat acceptabil, dar care sa-i garanteze, in acelasi timp, mentinerea bunelor relatii cu ceilalti. Multe din ghidurile de mediere nu-si argumenteaza asertiunile sau o fac in mod simplist. indraznim sa sustinem ca noi am examinat probele empirice in favoarea diferitelor interpretari si a diferitelor sfaturi sau indicatii privind succesul in negociere".
"Lucrarea s-a constituit ca un efort continuu de detasare de simtul comun. Ne-am obisnuit, in viata de zi cu zi, sa intelegem negocierea ca o confruntare acerba, ca o lupta in care trebuie sa-l facem pe celalalt sa piarda pentru a ne apropia triumful. Studiile stiintifice asupra negocierii, invocate in text, corecteaza aceasta viziune. Daca exista disponibilitatea de a coopera cu partenerul, de a urmari implinirea intereselor lui odata cu aceea a intereselor proprii, negocierea devine un proces benefic pentru ambii participanti. Ea se incheie cu un acord victorie-victorie (sau integrativ), ce aduce simultan avantaje ambelor parti. Ne-am straduit, de aceea, sa aratam ca solutiile reciproc avantajoase, numite integrative pentru ca integreaza interesele, oricit de divergente in aparenta, ale celor doi parteneri, sint intotdeauna posibile."
conf. dr. Stefan Boncu

"Sustinem ferm ca ne aflam in fata unei lucrari exceptionale. Avem convingerea ca valoarea sa incontestabila va face din ea o carte best-seller. Cititorul profan (dar si cel avizat in domeniul psihologiei) va afla din paginile acestei lucrari cum poate fi eficient, cum poate obtine un acord avantajos pentru sine fara a compromite relatia interpersonala cu partenerul sau. Va afla, mai ales, care sunt ratiunile pentru care o strategie sau alta are sau nu succes si in ce context social. Valoarea practica a acestei carti o va face utila, cu siguranta, unei largi palete de cititori, de la studenti la politicieni si la negociatorii sau mediatorii profesionisti."
Zoltan Bogathy
----------------------------------------------------------------

Dictionar de comunicare, negociere si mediere
Acest dicţionar se adresează tuturor specialiştilor, a căror activitate are legătură cu domeniile comunicării, medierii şi negocierii, dar şi managerilor diverşi, studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice, care pot obţine lecturând şi aplicând preceptele explicate un succes sporit în activitatea lor cotidiană.
Lucrarea poate fi folosită, de asemenea, de lectorii şi participanţii la cursurile de pregătire şi perfecţionare de scurtă durată, organizate de centrele regionale şi locale de pregătire a personalului.
Preţ de listă:21,12 LEI
Editura:CH Beck
An aparitie:2007
Nr. pagini:192 pagini
ISBN:978-973-115-052-9



---------------------------------------------------------------------------------------
MEDIERE.COMUNICARE.TRANZIȚIE
Asociația Română pentru Evaluare și Strategie – ARES a lansat prima ediție a Anuarului Secțiunii Sociologia Comunicării, Cunoașterii și Tehnologia Informației din cadrul Societății Sociologilor din România
Comunicarea a devenit un simbol pentru modernitate, iar ideologiile comunicării şi-au schimbat sensul foarte repede. Acuzată pentru consolidarea dominării și hegemoniei prin propagarea ideologiilor dominante, astăzi comunicarea este în centrul unor viziuni eliberatoare pentru individ, deschizând posibilităţi de acțiune într-un spațiu virtual tot mai extins.Prima ediție a Anuarului Secțiunii Sociologia Comunicării, Cunoașterii și Tehnologia Informației din cadrul Societății Sociologilor din România, publicație lansată sub egida Asociației Române pentru Evaluare și Strategie - ARES, analizează procesele nașterii unor singurătăţi interactive. Dar, așa cum scria Habermas în urmă cu câteva decenii, comunicarea este un proiect profund ambivalent, cu posibilităţi de dezvoltare înspre construcţie şi armonie socială, dar şi spre competiţe, conflict, manipulare.
Demersul sociologilor şi al celorlalți specialiști în ştiințe sociale, grupaţi în colegiul invizibil al secțiunii noastre, încearcă să arate prin studiile lor cum se poate ieşi din ideologii, din gândire prefabricată şi stereotipuri. Credem că, cel puţin prin acest aspect, aducem o contribuţie efortului de raţionalizare şi ieşire dintr-o tranziţie socială şi politică prea lungă şi fără de proiecte şi strategii. O tranziţie care consideră socialul un simplu cadavru, o povară, un lest bun de dat pentru autopsie sociologilor și, pentru reanimare tardivă, asistenților sociali.
Prof. Univ. Dr. Vasile DÂNCU, Coordonator

----------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDIEREA DE LA EGAL LA EGAL

Medierea reprezintă o activitate de informare, învăţare, dezvoltare care urmăreşte schimbarea unui comportament existent sau informarea într-un anumit domeniu; un proces prin care este facilitată comunicarea între grupuri, instituţii cu poziţii diferite sau culturi diferite.
Medierea de la egal la egal este medierea care se realizează într-un grup care prezintă aceleaşi caracteristici - de obicei este vorba de acelaşi grup de vârstă, în mod special grupul de vârstă al adolescenţilor care sunt puternic legaţi între ei prin preocupări, interese, cultură, valori, stil de viaţă




--------------------------------------------------------------------------------

  MANUAL DE MEDIERE
Xenofon Ulianovschi, Marcela Dilion, Vasile Rotaru, ... ; coord. : Diana Popa
Manual de mediere/ Xenofon Ulianovschi, Marcela Dilion, Vasile Rotaru, ... ; coord. : Diana Popa
Chişinău
2006
9975-9890-4-7
132 p.
Bibliogr. în notele de subsol
rum
Mediere - Manuale
34
347.965.42
ULIANOVSCHI, Xenofon; POPA, Diana

Manual de mediere [Carte tipărită] / Xenofon Ulianovschi, Marcela Dilion, Vasile Rotaru, ... ; coord. : Diana Popa . ─ Chişinău : Institutul de Reforme Penale, 2006
132 p.
Bibliogr. în notele de subsol
c
ISBN: 9975-9890-4-734347.965.42
Mediere - Manuale

-----------------------------------------------------------------------------------



 
Pret:10,00 LEI
Editura:Rovimed
An aparitie:2010
Nr. pagini:135 pagini
ISBN:978-606-583-096-7


Conflictul este o parte fireasca a vietii de zi cu zi, o realitate a vietii cotidiene, inerenta relatiilor umane. Pentru a fi pregatiti atunci când sunt implicati într-un conflict, oamenii trebuie sa fie constienti de anumite coordonate ale conflictelor.
Conflictul poate fi tratat pe cai pozitive sau negative. Abordat printr-o gândire pozitiva, poate avea rezultate creative, poate fi o forta pozitiva pentru cresterea personala si schimbarea sociala. Abordat printr-o gândire negativa, conflictul poate avea forme distructive atât din punct de vedere emotional, spiritual cât si fizic.
Conflictul ajuta la sanatatea mentala si individuala, la descoperirea propriilor valori si credinte, putând fi si o sursa de maturizare. Capacitatile de management ale conflictelor pot fi învatate. Prin practica, putem îmbunatati comunicarea, negocierea si medierea conflictelor.
Medierea in scoala este un concept nou în România, însa multe state europene utilizeaza cu foarte mare succes medierea în comunitatile scolare. Existenta unor conflicte în mediul scolar este o realitate care îi preocupa, din ce in ce mai mult, pe cei implicati în realizarea unei atmosfere care sa faca eficient procesul de învatamânt. Scoala este primul spatiu al medierii, un spatiu de trecere între familie si societate, între sine si celalalt, între propria sa viziune despre lume si viziunea celorlalti. Spatiul 'intermediar', de reflectie al medierii raspunde trebuintei de securitate a copilului. Frecventând scoala, copilul traieste prima mare încercare sociala din viata sa, pentru ca se desprinde tot mai mult de modelul parintilor pentru a se lasa modelat de scoala, institutie cu un important rol formator. Copiii, care din familie deprind codurile sociale si îsi formeaza atasamente securizante, vor beneficia de aceasta educatie toata viata. scoala este un factor de rezilienta atunci când familia si cultura îi dau aceasta putere.
Clasa este un grup social în care elevii, prin intermediul relatiilor interpersonale, comunica între ei, se percep reciproc, se atrag sau se resping. Relatiile de atractie - indiferenta - respingere se pot schimba în timp, în functie de diferite situatii create. Alte tipuri de interactiuni în cadrul clasei, sunt: cooperarea, competitia, conflictul etc.
Orice clasa are un diriginte, consilier, educator care organizeaza si observa modul în care elevii din colectiv desfasoara diverse activitati. Tot dirigintele este acela care intervine atunci când apar disfunctionalitati în bunul mers al activitatii scolare.
Activitatea de consiliere si management a conflictelor presupune modele noi de activitate din partea profesorilor, cerinte noi de abordare a divergentelor din partea tuturor celor implicati în interrelationare si modele noi de comportament din partea elevilor.
Exista diferente la nivel individual, exista o 'goana' a schimbarii, exista o asa numita criza de timp datorata în mare parte schimbarii atât de continue a societatii în care traim si care ne forteaza sa tinem pasul cu ea. Cu toate acestea, putem sa convietuim si sa colaboram fara a ne rani, a ne jigni, a profita de neatentia sau imposibilitatea oamenilor de lânga noi.
Putem sa colaboram, sa ajutam si sa fim ajutati de cei lânga care stam, pentru ca ideea de baza a societatii este complexitatea unui produs care este rezultatul gândirii mai multor minti si, deci, produsul cu cea mai mare sansa de a fi aproape de ideal si de perfectiune.
Mediatorul nu poate sa îti impuna o solutie, cheia solutionarii conflictului e chiar la tine!

----------------------------------------------------------------

NEGOCIEREA CONFLICTELOR IN SCOALA

Pret:
10,00 LEI
Autor(i):
Editura:
An aparitie:
2010
ISBN:
978-606-583-094-3



Negocierea conflictelor in scoala
Oamenii traiesc si muncesc împreuna. Este important ca ei sa se înteleaga unii cu altii. în acelasi timp, conflictele reprezinta o realitate cotidiana pentru fiecare om. într-o colectivitate umana trebuie sa acceptam conflictele ca fiind absolut normale, iar rezolvarea lor trebuie sa fie un proces de grup, deoarece orice grup uman cuprinde membri cu perspective diferite, cu motivatii diferite si cu un potential de munca si creatie care variaza în limite foarte largi.
Prin activitatea de consiliere în grup, individuala si colectiva care intervine în managementul conflictului se doreste a influenta modul în care indivizii se raporteaza la conflict si a forma noi deprinderi adecvate de solutionare a conflictelor. Aceasta activitate presupune, în primul rând, schimbarea unor fundamente cognitive ale indivizilor (se învata lucruri noi despre conflicte) urmeaza schimabrea atitudinii afective fata de conflict (se 'simte' altfel fata de conflict) si, nu în ultimul rând, de fapt scopul final, se schimba un comportament (se manifesta altfel).
Salutam aparitia acestei carti si felicitam autoarele ei pentru modul de abordare a negocierii conflictelor, pentru felul cum si-au desfasurat munca de cercetare în unitatea scolara în care au experimentat-o.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

NEGOCIEREA CONFLICTELOR

Pret:
14,95 LEI
Autor(i):
Editura:
An aparitie:
2010
Nr. pagini:
84 pagini
ISBN:
978-973-1897-67-7

Negocierea conflictelor intr-o institutie de invatamant

Pentru a fi pregătiţi să acţioneze eficient atunci când sunt implicaţi într-un conflict, oamenii trebuie să fie conştienţi de anumite coordonate ale conflictelor: conflictul este o parte firească a vieţii de zi cu zi, o realitate a vieţii cotidiene, inerentă relaţiilor umane; conflictul poate fi tratat pe căi pozitive sau negative; abordat printr-o gândire pozitivă, conflictul poate avea rezultate creative, poate fi o forţă pozitivă pentru creşterea personală şi schimbarea socială; abordat printr-o gândire negativă, conflictul poate avea rezultate distructive atât din punct de vedere emoţional, spiritual, cât şi fizic; conflictul poate deveni o sursă de maturizare şi învăţare, ajută la descoperirea propriilor valori şi credinţe, la sănătatea mentală şi individuală; capacităţile de management al conflictului pot fi învăţate; prin practică putem îmbunătăţi comunicarea, negocierea, medierea conflictelor; modul în care definim o problemă determină dacă şi cum o vom rezolva (cu cât definim mai clar problema, cu atât mai uşor vom găsi o soluţie); într-un conflict sentimentele sunt importante, câteodată nu ajungem la motivele conflictului şi nu-l putem rezolva până când nu luăm în considerare sentimentele neconştientizate. Vorbim, deci, de formare de deprinderi, de fapt de schimbare de deprinderi şi formare de altele noi, proces ce necesită un mare efort, o activitate coordonată susţinută şi multe exerciţii.
Aşa că această activitate de consiliere şi management a conflictelor presupune modele noi de activitate din partea profesorilor, cerinţe noi de abordare a divergenţelor din partea tuturor celor implicaţi în interrelaţionare şi, nu în ultimul rând, modele noi de comportament din partea elevilor.
Putem să colaborăm, să ajutăm şi să fim ajutaţi de cei lângă care stăm, pentru că ideea de bază a noii societăţi este complexitatea unui produs care este rezultatul gândirii mai multor minţi şi, deci, produsul cu cea mai mare şansă de a fi aproape de ideal şi perfecţiune.
Aceasta este şansa noastră ca şi consilieri şi profesori de a-i învăţa pe elevii de azi să formeze echipa performantă de mâine.
-------------------------------------------------------------

Medierea pe înţelesul tuturor
Cum să alegi pacea şi rezolvarea rapidă a conflictelor
în locul hărţuirii prin procese
– carte electronică de Michiela Poenaru

Vă aflaţi într-un conflict? Sunteţi într-un proces sau gata să chemaţi pe cineva în judecată?
Această carte este pentru dumneavoastră!

Lucrarea explică în detaliu ce este medierea, când şi de ce avem nevoie de ea, care sunt avantajele medierii faţă de procesele din instanţă. Stilul şi limbajul cărţii sunt accesibile tuturor categoriilor de cititori.
EditurA CORESI. Programul nostru este de luni până vineri, între orele 9--17.
Adresa: Strada C. C. Arion nr. 18-A, Sector 1, Bucureşti. Pentru mai multe informaţii, clic aici.
Telefon 021 223 20 15, 0722 156 408, telefon/fax: 021 223 20 12. E-mail coresi@coresi.net

---------------------------------------------------------------------------------------
                                                            

Mediator - organizarea si executarea profesiei - editia I - 4 aprilie 2011
5.00 RON


CONŢINE:
Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator - actualizată
     Dispoziţii generale
     Profesia de mediator
          Dobândirea, suspendarea şi încetarea calităţii de mediator
          Consiliul de mediere
     Organizarea şi exercitarea activităţii mediatorilor
     Drepturile şi obligaţiile mediatorului
          Drepturile mediatorului
          Obligaţiile mediatorului
          Răspunderea mediatorului
     Procedura de mediere
          Procedura prealabilă încheierii contractului de mediere
          Contractul de mediere
          Desfăşurarea medierii
          Închiderea procedurii de mediere
          Medierea în cazul unui litigiu civil pe rolul instanţelor de judecată
     Dispoziţii speciale privind medierea unor conflicte
          Dispoziţii speciale privind conflictele de familie
          Dispoziţii speciale privind medierea în cauzele penale
     Dispoziţii tranzitorii şi finale

Hotărârea CM nr. 12/2007 pentru aprobarea Standardului de formare a mediatorului  - actualizată




Hotărârea CM nr. 5/2007 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului de mediere

     Anexe ;
 Bun de tipar: 4 aprilie 2011.


-------------------------------------------------------------------------------------

26.05.2009
REMEDIEREA LUI NU - Negocierea intre persoane dificile
Recenzii




O metoda practica in cinci pasi pentru a negocia cu oricine - Chiar si cu persoanele dificile care nu ar spune niciodata DA.
Cu totii ne dorim sa obtinem un DA ca raspuns, dar ce se intampla cand cealalta persoana spune in continuu, NU? Cum putem conduce o negociere reusita cu un sef rigid, cu un client furios sau un coleg neloial?
In Remedierea Lui NU, William Ury, din cadrul Programului de Negociere al Facultatii de Drept Harvard, ofera o strategie progresiva cu eficienta dovedita care vizeaza transformarea adversarilor in parteneri de negociere.
Vei invata cum :
- Sa ramai calm intro situatie tensionata
- Sa dezamorsezi sentimente de furie si ostilitate
- Sa afli ce isi doreste cu adevart cealalta parte
- Sa contracarezi trucurile necinstite
- Sa-ti folosesti puterea pentru a aduce cealalta parte inapoi la masa negocierilor
- Sa ajungi la acorduri care satisfac  nevoile ambelor parti
Remediera lui NU este cartea de referinta in domeniul negocierii pentru ultimii ani. Te va ajuta sa te descurci cu vremurilem, persoanele si situatiile dificile cu care ne confruntam in ultimul deceniu. Nu trebuie sa te enervezi sau sa incerci sa obtii o revansa, ci sa incerci sa obtii ce-ti doresti.
STRATEGII DE A TRANSFORMA CONFRUNTAREA IN COOPERARE
Aceasta carte este scrisa din perspectiva uneia dintre partile implicate intr-o negociere. Insa tehnicile descrise aici se aplica la fel de bine si din perspectiva unei terte parti neutre, fie ca este vorba de un negociator sau un mediator, care in majoritatea cazurilor se confrunta cu situatii si persoane dificile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
STRATEGII DE A TRANSFORMA CONFRUNTAREA IN COOPERARE
Aceasta carte este scrisa din perspectiva uneia dintre partile implicate intr-o negociere. Insa tehnicile descrise aici se aplica la fel de bine si din perspectiva unei terte parti neutre, fie ca este vorba de un negociator sau un mediator, care in majoritatea cazurilor se confrunta cu situatii si persoane dificile.

CUM SA FACI BANI CA MEDIATOR
Recenzii



27.05.2009
Cum sa faci bani ca mediator: Ghid pentru o cariera de succes in mediere este o resursa nepretuita si plina de inspiratie presarata la tot pasul cu informatii practice, verificate si concrete privind modul in care iti poti construi propria cariera profitabila ca mediator, indiferent de domeniul tau de interes, conflicte de munca, proprietate intelectuala, mediu, vatamare corporala, familie si divort, securitate sau mentinerea pacii.
Autorii, Jeff Krivis si Naomi Lucks, au solicitat un numar de 30 de mediatori de top sa ofere cititorilor o privire in culisele succesului lor in acest domeniu extrem de competitiv. Aceste personalitati marcante ale medierii dezvaluie informatii privind pregatirea lor, hotararea de a se dedica medierii si domeniile in care s-au specializat. Ei impartasesc de asemenea, secretele si trucurile lor: de ce e nevoie pentru a deveni un mediator de top, strategia lor de marketing si de relationare interpersonala, modalitati de a obtine cazuri si de a pastra clienti, experientele lor personale in invatarea aspectelor comerciale ale medierii, valoarea instruirii si a pregatirii specializate si multe altele.
Acesti binecunoscuti mediatori vorbesc cu franchete despre castigurile si esecurile lor finaciare, despre pozitia lor actuala si despre ceea ce le poate rezerva viitorul. Pentru oricine intentioneaza sa patruda in acest mediu dinamic, in dezvoltare, sfaturile lor sunt nepretuite.
Cum sa faci bani ca mediator este ghidul tau pentru atingerea succesului financiar si a satisfactie profesionale, care o sa vina odata cu privilegiul de a munci in fiecare zi intr-un domeniu care te pasioneaza!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Procesul de mediere: Strategii practice de rezolvare a conflictelor"


Asociaţia Pro Medierea a publicat IN ANUL 2010, cartea „ Procesul de mediere: Strategii practice de rezolvare a conflictelor"( The Mediation Process: Practical Strategies for Resolving Conflict), autor Ph. D. Christopher W. Moore.

Cartea  A FOST O PREMIERA pe piaţa românească a literaturii din domeniul medierii. Reprezintă un valoros reper pentru mediatorii romani.
 
 Iata cateva cuvinte ale organizatiei care a sustinut publicatia:

"Asociaţia  Pro Medierea este onorată de prietenia şi colaborarea constantă cu  Dr. Moore. Mediatorii au avut prilejul să-l cunoască pe Dr. Moore la Bucureşti în cadrul cursului „Medierea cu mai multe părţi" .

Cartea „ Procesul de mediere: Strategii practice de rezolvare a conflictelor" ( The Mediation Process: Practical Strategies for Resolving Conflict)  este considerată de mulţi specialişti  „Biblia mediatorilor" şi include, în cele 600 de pagini, concepte, strategii şi tehnici utile teoreticienilor şi practicienilor în mediere.

Totodată,  considerăm că nivelul profesional al Dr. Christopher W. Moore  va fi un model pentru mediatori şi formatori.


Asociaţia Pro Medierea detine  drepturile  exclusive de traducere, publicare şi distribuire în intreaga lume pentru varianta în limba română a cărţii „The Mediation Process: Practical Strategies for Resolving Conflict, 3rd edition revised „(Procesul de mediere: Strategii practice  de rezolvare a conflictelor, a III a ediţie revizuită).

------------------------------------------------------------------------------------------



Autori: Adrian Bădilă, Anca Ciucă, Eliza Teodorescu
Data publicării: 17 decembrie 2007

În contextul publicării Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, studiul realizează o analiză a stării de fapt şi propune o serie de metode şi instrumente pentru utilizarea medierii în domeniul protecţiei mediului. Publicaţia include şi rezultatele unei cercetări realizată de Asociaţia ALMA-RO referitor la capacitatea administraţiei publice locale din municipii reşedinţă de judeţ de a utiliza medierea ca metodă alternativă de soluţionare a conflictelor de mediu
----------------------------------------------------------------------------------------------







Autori: Silviu Eruşencu, Anca Ciucă, Adrian Bădilă
Editor: Asociaţia ALMA-RO
Data publicării: februarie 2008
Documentul a fost realizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare 2005 - Consolidarea societăţii civile. Include informaţii despre procesul de mediere şi etapele acestuia, despre conflicte ca proces şi tipologie şi despre rolul pe care şi-l poate asuma o a treia parte neutră în soluţionarea disputelor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALTE PUBLICATII IN FORMAT ELECTRONIC

O serie de publicatii pe care le puteti gasi in format electronic pe
site-ul Fundatiei pentru Schimbari Democratice










Codul de conduită mediatori
Studiu de caz - "Investigarea interesului şi a nevoilor"

Standardul ocupaţiei de mediator
Prevenirea şi rezolvarea conflictelor inter-etnice
Peace and Development: The New Challenges for SEE NGOs - Training Manual

Prevenirea violenţelor în conflictele etnice - Manualul Poliţistului de Proximitate
Dezvoltarea sprijinului local pentru intervenţii neutre în conflicte etnice
Diversitate etnică şi integrare europeană - Manualul organizaţiilor minorităţilor naţionale din România
Medierea în comunitate - Raport informativ

 -----------------------------------------------------------------
FORMAT ELECTRONIC:
IN (SCRIBD)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu